A DKKSE története

DKKSE

 


Településünk Dömsöd, a Ráckevei (Soroksári-) Duna-ág (RSD) partján helyezkedik el. A helyi adottságok ideálissá teszik településünket a vízisportokhoz, a kajak-kenu utánpótlás neveléséhez.

A magyar kajak-kenu sport világszintű sikereinek is köszönhetően a gyermekek körében egyre népszerűbb ez a gyönyörű sportág. A sportolókat az elért sikereik miatt is példaképeknek tekintik.

Talán épp ezért, a gyermekek hatalmas lelkesedéssel fogadták a kajak-kenu sport helyi megvalósításámak ötletét. Ezt a gyermeki lelkesedést, és a helyi adottságokat kihasználva, a többszörös Olimpiai aranyérmes, többszörös világ, és Európa-bajnok Szabó Gabriella, településünk díszpolgárának édesanyja, Id. Szabó Gabriella hathatós közreműködésével szerveződött, majd alakult meg 2015 januárjában, akkor még szakosztály szinten a helyi sportegyesületen belül a Dömsödi Kajakosok csapata. 2016-ban kiválva a helyi sportegyesület szakosztályából, önálló egyesületként megalakult a Dömsödi Kajak- Kenu Sportegyesület. (DKKSE)

Hittük, hisszük, hogy egyesületünk a környező települések bevonásával az utánpótlás-nevelés fellegvárává nőheti ki magát.

Egyesületünk célja, hogy minél több gyermek megismerhesse a kajak-kenu sportág szépségeit, mindezt úgy, hogy közben életre szóló élményekkel gazdagodjanak.

Egyesületünkben a gyermekeket kitartásra, szorgalomra, a sport szeretetére, és a sport tiszteletére neveljük. Támogatjuk a hazai utánpótlás bázist, valamint teret, és lehetőséget biztosítunk, hogy a gyermekek tehetsége, képessége kibontakozzon, és sikeres sportemberekké, sikeres emberekké válhassanak.

 


Ismerjék meg szakosztályainkat:

DKKSE Kajak- Kenu szakosztály Kajak- Kenu szakosztály
DKKSE Sárkányhajó szakosztály Sárkányhajó szakosztály