6 érem a Diákolimpián…

Beküldte Webadmin – 2019, október 2 - 21:37
a DKKSE érmesei a diákolimpián

Országos Diákolimpia Keretfeltöltő beszámoló

Szeptember utolsó hétvégéjén, a Fadd-Dombori kajak kenu pályán rendezték az idei kajak-kenu szezon záró versenyét, az Országos Diákolimpia Keretfeltöltő versenyt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is, összevonásra került az Országos Diákolimpia, és a Keretfeltöltő verseny. Szeptember 28.-29.-én került megrendezésre az esemény, ahol amatőr sportoló, és szabadidős kategóriában versenyezhettek a sportolók. A szokványos kajak-kenu versenytől eltérően, ezen a versenyen, a sportolók nem egyesületük, hanem iskolájuk „színeiben” versenyeztek. Ezen a hétvégén minden sportoló, az iskolájának hírnevét öregbítette.

Egyesületünk 24 sportolója vett részt az idei versenyen. Egy kis kajakosunk szabadidős kategóriában, míg 23 sportolónk, amatőr sportoló kategóriában versenyzett. Országos verseny lévén, igen-igen népes mezőnyben, kajakosainknak öt futamban sikerült érmet szerezniük.

  • Dalmi András Dániel, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanulója, szabadidős versenyszámban, U10-es korosztályban, 500 méteres futamban, csodálatos teljesítménnyel, az első helyen ért célba, jutalma aranyérem.
  • Blényesi Luca, és Blényesi Réka, a Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói, amatőr sportolóként, U10-es korosztályban, páros hajóegységben 2000 méteres futamban, szintén első helyen értek célba, jutalmuk szintén aranyérem.
  • Fajta Kira, a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulója, U12-es korosztályban, 2000 méteres futamban, az előkelő második helyen ért célba, jutalma ezüstérem. Ebben a korosztályban, ez a futam, keretfeltöltő versenyszám. Ez azt jelenti, hogy a futam első három helyezettje bekerült a válogatott keretbe, így Fajta Kira a 2020. évi kölyök válogatott tagja.
  • Mészáros Fanni, a Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola tanulója, U13-as korosztályban, 2000 méteres futamban, negyedik helyen ért célba, ezzel bronzérmet szerezve.
  • Furtai Ferenc, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanulója, U14-es korosztályban, 2000 méteres futamban, hatodik helyen ért célba, jutalma bronzérem.

Minden kis sportolónknak szívből gratulálunk, helyezéstől függetlenül, mert mindenki megdolgozott az eredményért, mindenki kihozta magából a maximumot, és ez az igazán csodálatos dolog… Fiúk, Lányok, hatalmas GRATULA!

Hajrá DKKSE!