6 érem az RSD OPEN-en...

Beküldte Webadmin – 2019, június 8 - 15:56
Érmeseink az RSD OPEN-en

A hétvégén, a Dunavarsányi Olimpiai Központban került megrendezésre, a mára már hagyományos megmérettetés, az RSD OPEN.

Míg versenyzőink egy része Kaposváron, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség felmérésén küzdött a feladattal, és az elemekkel, addig a többiek a Dunavarsányi Olimpiai Központban vívták saját kis „csatáikat”.

Az időjárás kedvezett a Dunavarsányiaknak, szikrázó napsütésben versenyezhettek, ellenben a kaposvári csapat kevésbé volt szerencsés, mert viharos erejű szélben kellett helytállniuk. Olyannyira viharos idő volt, hogy a felmérő délutáni részét le is fújták.

Az RSD OPEN versenyre, egyesületünk 18 versenyzőt nevezett, és végül 6 versenyzők térhetett haza éremmel a nyakában.

Az U8-U9-es (előkészítő) korosztályban a szövetségi elvárásnak megfelelően, nem volt „verseny”. Egy több feladatból álló feladatsort kellett teljesíteni a versenyzőknek. Szlalom evezés bóják között, majd gyors evezés vissza, aztán a hajóból kipattanva, azt a stégre kiemelve a szárazföldi akadálypályán kellett végigmennie mindenkinek. Itt három versenyzőnk indult, akik remekül teljesítették a feladatokat, ezért érem díjazásban részesültek.

Az U10-es korosztályban, és e fölött, a szokásos módon zajlott a verseny. 2000 méteres futamok voltak, 1 fordulóval. Itt végül három versenyzőnk tudta éremmel zárni a napot.

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek, a Dunavarsányi, és a Kaposvári csapatnak egyaránt, a teljesítményért, és a kitartásért!

Hajrá DKKSE!

Fajta Kira 2. hely
Mészáros Enikő 5. hely
Jancsó Levente 6. hely
Vályi Viktória teljesített feladat
Fodor Imre, és Nagy Máté, teljesített feladat