A Katasztrófavédelem tűzoltói, és a DKKSE kis kajakosai közösen a Mikulásgyárban

Beküldte Webadmin – 2016, december 13 - 09:55
Tűzoltók és Kajakosok a MikulásGyárban
Tűzoltók a „MikulásGyárban” 
 
A Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai segítettek hétvégén az 56-osok terén felállított MikulásGyár sátrában.

Az elmúlt hétvégén, három napon keresztül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több mint 20 munkatársa dolgozott önkéntesként a Mikulásgyárban. Feladatuk az összegyűjtött adományok (tartós élelmiszerek, ruhák, könyvek, játékok) fogadása, szortírozása, csomagolása és szállításának előkészítése volt.  Jó hangulatban telt az önkéntes munka, a Magyar Vöröskereszt munkatársai hálásak voltak a segítségért.

Az önkéntes munka mellett adomány is érkezett, egy munkatársunk, Kolozsvári Tamás tűzoltó főtörzsőrmester felajánlásában.  Kollegánk a Dömsödi Kajak-Kenu Sportegyesület edzője - elmondta, hogy az ott sportoló gyerekek és szüleik hosszú heteken keresztül gyűjtötték a játékokat, ruhákat, amiket elhoztak a MikulásGyárba, hogy azok eljuthassanak a rászorulókhoz.

A Magyar Vöröskereszt közreműködésével felépülő MikulásGyár, az idei évben december 2. és december 21. között, az 56-osok terén várja az adakozni vágyókat.  Az immár tizenkét éve tartó kezdeményezésnek, valamint a rengeteg önkéntes felajánlásnak köszönhetően évről évre több tízezer rászoruló gyermek és család kap karácsonyra élelemét, ajándékokat és ruhákat.

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság