Graboplast Maraton Magyar Bajnokság -Győr (2018) beszámoló

Beküldte Webadmin – 2018, május 30 - 19:01
A DKKSE csapata Győrben

3 érmes futam, 4 érmes kis kajakos, az egyik legjelentősebb országos versenyen, a Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon...

A hétvégén Győrben 77 egyesület többszáz versenyzőjével megrendezésre került az egyik legrangosabb országos kajak-kenu verseny, a Graboplast Maraton Magyar Bajnokság.

Egyesületünk 16 kis kajakost nevezett a versenyre. 3 páros hajóval, és 10 egyéni indulóval összesen 9 futamban voltunk érdekeltek. Versenyzőink 13 éves kor alatt 5km-en, fölötte 10km-en mérhették össze felkészültségüket a rendkívül erős, és népes mezőny többi tagjával. Egy kis kajakosunk sajnos előző nap lebetegedett, ezért orvosi utasításra a versenyt ki kellett hagynia, de a partról szurkolt társainak. Minden kis kajakosunk aki elindult, sikeresen célba is ért, és az érmet nem szerző kajakosaink szinte kivétel nélkül az erős középmezőnyben végeztek.

Az egyik versenyzőnk, miután a mezőny egyik tagja "aláhúzott", sajnos borult, de hihetetlen ügyességgel, és egy gyönyörűen bemutatott "Eszkimó forgással" újra versenybe hozta magát, és híven egyesületünk jelmondatához (Soha ne add fel!), a nyilvánvaló hátrány ellenére folytatta a küzdelmet, és végül a 45-ös mezőny 29. helyén sikerült beérnie. Mazula Arnold László nagy-nagy gratula! 

Végül 3 futamban sikerült érmet szerezniük versenyzőinknek. Barta Nikolett, és Mészáros Fanni által alkotott páros harmadikként befutva bronzérmet szerzett. Fajta Kira harmadikként, és Szeile Bernadett Klaudia negyedikként befutva szintén bronzérmet szereztek!

Minden kis kajakosunknak szívből gratulálunk, szép volt!

Köszönjük edzőnk, Pereg Ádám, segédedzőink, Olejnyik Jenő és ifj.Bődi Endre áldozatos felkészítő munkáját, hiszen ezek az eredmények kis kajakosaink, és edzőik közös munkájának eredménye! Végül de nem utolsó sorban köszönjük Gabinéni munkáját, aki kis csapatunk szíve, ha kell segédedző, ha kell kis kajakosaink nagymamája ;) aki mindig ott van, ahol szükség van rá! Köszönjük!

Hajrá DKKSE! 

Barta Nikolett, és Mészáros Fanni 3. hely
Fajta Kira 3. hely, Szeile Bernadett Klaudia 4. hely
Szállásadóink társaságában a Pihenő Camping-ben