Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokság, Kolonics György Emlékverseny beszámoló

Beküldte Webadmin – 2017, július 24 - 19:47
DKKSE érmesek Magyar Bajnokság

Hétvégén Sukorón került megrendezésre a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokság Kolonics György Emlékverseny.

Ezen a Magyar Kajak- Kenu Szövetság által rendezett versenyen nyolcvannál is több egyesület, több ezer versenyzője állt rajthoz.

A négynapos rendezvényen egyesületünk tizennégy kis kajakosa két napon keresztül versenyzett. A tizennégy idulóból nyolc kis kajakosunk versenyzett egyéni versenyszámokban, közülük heten a korábbi versenyeken nyertek indulási jogot a magyar bajnokságra. Az egyéni indulóink közül két kis kajakosunknak sikerült végül dobogóra állnia. Mészáros Fanni ezüstéremmel, Fajta Kira pedig bronzéremmel zárta a futamuk döntőjét. Gratula lányok, szép volt! Csak így tovább!

A versenyről szakosztályvezetőnk szemével:

Szép hétvége volt. Két kis kajakosunk a Magyar Bajnokság dobogóján. Mészáros Fanni az MK1 U11 2000m döntőjében 2. helyen evezett be a célba, míg Fajta Kira az mk1 u10 2000m döntőjében az előkelő 3. helyet szerezte meg. Elképesztő küzdelemmel, győzni akarással teljesítették a távot. Minden kis kajakos és edző álma, az év legrangosabb versenyén, a Magyar Bajnokságon a dobogón állni. Ezért küzdenek egész évben. És az álom valósággá vált. A DKKSE két kis versenyzője Országos szinten a három legjobb között. Szeretném még kiemelni Szeile Bernadettet, Barta Nikolettet, Szeile Alexandràt,  Ács Zoltánt, Péter Annát, Vályi Veronikát, akik ugyancsak MK1 2000m, illetve MK1 4000m döntőben küzdöttek. Ugyan nem lettek érmesek, de kivétel nélkül a top 18 belül értek célba. Matula Arnold-Furtai Ferenc az MK2 U12 2000m míg Bélavári Martin-Blényesi Péter és Pesti István-Mazula Levente az MK2 U10 2000m döntőjében küzdöttek szép eredménnyel. Nagy nagy köszönet, és gratuláció edzőiknek, Kolozsvári Tamásnak, és Kugler Juditnak.

(Szabó Gabriella)

A verseny után, kis kajakosaink, és edzőik számára megkezdődik a nyári szünet, a jól megérdemelt pihenés!

Szép volt, gartulálunk mindenkinek, és a nyári szünetre jó pihenést!

Hajrá DKKSE!

 

Érmeseink a dobogón: