Mozgalmas hétvége egyesületünknél

Beküldte Webadmin – 2019, március 27 - 06:51
DKKSE mozgalmas hétvége

Az elmúlt hétvége mozgalmasra sikerült egyesületünknél. Sportolóink egy része szombaton, Budapesten, az ESMTK vendégeként, velük együtt evezett, míg vasárnap egy közös evezés, közös edzés erejéig mi láttuk vendégül a Balassagyarmati Vitalitás SE kajakosait.

A múlt évben is volt több alkalommal, és reményeink szerint az idei évben is lesz még sok olyan alkalom, amikor vagy mi vendégeskedünk más egyesületeknél, vagy más egyesületek sportolói vendégeskednek nálunk, egy-egy közös edzés erejéig. Ezek az alkalmak nagyon jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a sportolók „büntetlenül” összehasonlíthassák felkészültségi szintjüket más egyesületek sportolóival. Ezen közös edzések jó alkalmat biztosítanak a sportolók ismerkedésére, és nagyszerűen színesítik a felkészülési időszakot.

A szombat jellemzően a hosszú evezésről szól. Ilyenkor sportolóink a szokásosnál többet, és hosszabban eveznek, mint a hét más napján. A kisebbek jellemzően 15-17km-t eveznek, míg a nagyobbak többnyire 20km fölötti távot. Így volt ez a múlt hétvégén is, azzal az apró eltéréssel, hogy míg a kicsik szokás szerint itthon hosszúztak, addig néhány nagyobb versenyzőnk Budapesten, az ESMTK Kajak-kenu szakosztályának vendégeként, velük együtt evezte a szombati hosszút.

Vasárnap jellemzően pihenőnap nálunk. Vasárnap nem szoktunk edzést tartani, ez a hétvége kivétel volt, mert a Balassagyarmati Vitalitás SE Kajak-kenu szakosztályának sportolói vendégeskedtek nálunk. Mivel pihenőnap volt, és előző nap a hosszú evezésen sportolóink elfáradtak, így ez a program önkéntes volt, minden sportolónk eldönthette, akar e jönni a közös evezésre. Jellemző sportolóink elszántságára, és a sport szeretetére, hogy a szabadnap ellenére elég sok sportolónk eljött, és egy nagyon jó hangulatú közös edzés, közös evezés lett a dologból.

Mindkét csapatnak, az ESMTK Kajak-kenu szakosztályának, és a Vitalitás SE Kajak-kenu szakosztályának egyaránt köszönjük az élményt, és a lehetőséget.

Hajrá DKKSE!

A DKKSE sportolói az ESMTK-nál
A DKKSE sportolói az ESMTK-nál
A Vitalitás SE sportolói Dömsödön (Fotó:Ódor András)
A Vitalitás SE sportolói Dömsödön (Fotó:Ódor András)