Sárkányhajózás és sportágnépszerűsítő nap

Beküldte Webadmin – 2017, július 7 - 08:43
DKKSE sárkányhajóztatás, sárkányhajó evezés, Tass

Egyesületünk felkérést kapott, a Tassi Erzsébet-táborban táborozó gyerekek sárkányhajóztatására.

A felkérésnek eleget téve reggel motoros vontatással útnak indítottuk a sárkányhajót. Ha már sárkányhajóztatunk, és a kis kajakosaink edzés gyanánt egyébként is vízen vannak, kézenfekvő volt hogy vonjuk össze az edzést a sárkányhajóztatással, ezért kis kajakosaink is (a legkisebbek kivételével), útnak indultak hajóikkal a Tassi strandra.

Laza 10-11km-es evezés után meg is érkeztek. Kicsit később a vontatott sárkányhajó is befutott. Az Erzsébet táboros gyerekek már a parton vártak minket. Egy rövid eligazítás után az első csapat táboros gyerek elindult a sárkányhajóval. A parton maradt gyerekek edzői segítséggel, és kis kajakosaink aktív közreműködésével, a kajakkal, és a kajakozással ismerkedtek. MK1, MK2, és K1-es hajótípusokkal ismerkedhettek, és próbálhatták ki őket. A sárkányhajó visszaérkeztekor a gyerekek kicserélődtek, és újra útnak indult a sárkányhajó. A táboros gyerekek számából adódóan 3 turnusban tudták a vállalkozó szelleműek kipróbálni a sárkányhajózást. Aki nem sárkányhajózott, az vidáman és önfeledtten ismerkedett a kajakozás alapjaival. Kis kajakosaink nagyon élvezték a mentori szerepet, lelkiismeretesen, és szinte profi módon segítették a gyerekeket. Nagyon jó hangulatban telt a délelőtt.

Ebéd után, közös, játékos ügyességi vetélkedővel, és közös fürdőzéssel telt az idő a strandon. Kora délután hajóba pattanva, haza indultak kis kajakosaink...

Tartalmas nap volt!

Minden gyermek láthatóan élvezte a napot, kajakosaink is örültek a "laza" napnak, szinte észre sem vették hogy közben azért 20-22 km-t eveztek is :)

Köszönjük a táboroztató pedagógusok, és a résztvevő szülők segítségét!

Hajrá DKKSE!

(Az eseményen készült képek Facebook oldalunkon megtekinthetők ITT)