Sárkányhajózott a Fókusz Takarék

Beküldte Webadmin – 2018, június 3 - 12:12
Sárkányhajós családi nap FÓKUSZ Takarékszövetkezet

2018.06.02.-án szombaton, egyik támogatónk a FÓKUSZ Takarékszövetkezet, a dolgozóiknak, és azok családtagjainak családi napot szervezett. Egyesületünk felkérést kapott, hogy ezen a rendezvényen biztosítsa a sárkányhajózás, sárkányhajó evezés lehetőségét, valamint a kajakozás kipróbálásának a lehetőségét.

A felkérésnek eleget téve, kis kajakosaink közül a nagyobbak a sárkányhajóba pattanva átvitték azt a családi nap helyszínéül szolgáló Szigetbecsei strandra. Kisebb kajakosaink kajakokkal kísérték a sárkányhajót. Megérkezésünk után, a sok jelentkezőre való tekintettel 3 csoportra lettek osztva a vállalkozó kedvű dolgozók, és családtagjaik. A rövid kötelező biztonsági, és technikai oktatás után minden csoport egy 20 perces összeszoktató evezésen vett részt. Mindenki nagyon élvezte, hamar összecsiszolódtak a csapatok. Ezen összeszoktató evezésen hamar rájön mindenki, hogy a hatékonyság érdekében egyszerre, együtt kell evezni, itt ha rövid időre is, de megszűnnek az alá-fölé rendelési viszonyok, nincs főnök, és nincs beosztott, csak a csapat van! Mindenkinek egyformán ki kell vennie a részét a munkából, ahhoz hogy sikert érhessenek el a végén. Ezek után, a csapatoknak szerveztünk egy kis versenyt is, hogy bizonyíthassák mennyire sikerül csapatként együttműködniük. Minden csapat ugyanazon a 200 méteres távon ment időre. A mért idők alapján meglett a győztes csapat, akiknek ezúton is gratulálunk! :)

Közben a gyerekek közül többen szerették volna kipróbálni a kajakot, a kajakozást, amire természetesen lehetőséget is biztosítottunk. Edzőnk, Pereg Ádám szakértelmével, kis kajakosaink pedig saját gyakorlati tapasztalataikkal segítették a kezdők első próbálkozásait. Volt akinek jobban ment, volt akinek nem, de mindenki vidáman, és jókedvűen élte meg a kalandot :) Előtte, utána, közben persze a "kötelező" vízbeugrálással, és fürdéssel töltötték idejüket a rendezvényen résztvevő gyerekek, és kis kajakosaink.

Kora délután aztán hajóba pattanva, ki kajakba, ki sárkányba, élményekkel telve, vidáman, és jókedvűen eveztek "haza" kis kajakosaink.

Reméljük mindenki jól érezte magát, bízunk benne hogy minden résztvevő szép emlékekkel, és maradandó élményekkel gazdagodott.

Rövid biztonsági, és technikai oktatás...
Sárkányhajózik a FÓKUSZ Takarék
Sárkányhajózik a FÓKUSZ Takarék
Sárkányhajózik a FÓKUSZ Takarék
Sárkányhajózik a FÓKUSZ Takarék
Ismerkedés a kajakozással...
Ismerkedés a kajakozással...
Ismerkedés a kajakozással...