Vidék Bajnokság beszámoló

Beküldte Webadmin – 2017, július 3 - 15:07
DKKSE Vidék Bajnokság Sukoró

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség szervezésében a hétvégén került megrendezésre a Vidék bajnokság, a Sukorói evezős pályán. A rendezvényen 65 egyesület, több ezer versenyzője mérte össze tudását, és felkészültségét.

Egyesületünk összesen 16 kis kajakost nevezett a versenyre.

A versenyzők, és a futamok nagy számából adódóan elég feszes volt a tempó, sűrűn követték egymást a futamok. Az időjárás nem volt túl kegyes a versenyzőkhöz, gyakran erős szélben kellett helytállniuk. Minden kis kajakosunk sikerrel vette az akadályokat.

A versenyzőink egyéni, és váltó versenyekben indultak. Egyéniben, és váltóban is a borulás azonnali futamból történő kizárást jelentett. Szerencsére ez minket nem érintett, mert minden kis kajakosunk célba ért, nálunk nem volt borulás. A versenybíróság nagyon komolyan vette a váltóversenyek váltásait, minimális szabálytalanság esetén is kizárta a futamból a szabálytalan csapatot. Nem is nagyon volt olyan futam ahol nem lett volna 1-2, esetleg több csapat is, aki kizárásra került. A mi kis versenyzőink hála a remek edzői felkészítésnek a váltó versenyekben is remekül helytálltak.

Az eredményeinket tekintve elégedettek vagyunk, sok kis kajakosunk jutott a döntő futamig, és voltak, akik éremmel is tudták zárni a döntőt. Összesen 16 döntő futamban volt egyesületünk érdekelt, ebből 4 futamban sikerült érmet szerezniük a versenyzőinknek.

Egyéni versenyszámban elismerésre méltó teljesítménnyel 3 bronzérmet gyűjtöttek kis kajakosaink. Fajta Kira MK1 Női Gyermek U10. 2000m futam döntőjében 24 induló között a 4. helyen végzett. Ács Zoltán Péter MK1 Férfi Kölyök U13 4000m versenyszám döntőjében 27 induló között az 5. helyen sikerült célba érnie. Mészáros Fanni a MK1 Női Gyermek U11. 2000m futam döntőjében 36 induló között a 6. helyen ért célba.

Váltó versenyszámban az MK1 Női Gyermek U10-U11. 4x300m futam döntőjében, a Szeile Bernadett Klaudia, Fajta Kira, Mészáros Fanni, és Barta Nikolett által alkotott csapat a második helyen befutva érdemelte ki az ezüstérmet.

Minden kis kajakosunk szépen küzdött, mindenki hozta a tőle elvárt teljesítményt, és voltak, akik többet is...

A nap végén, egy önfeledt, közös fürdőzéssel zárták a napot kis kajakosaink.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Hajrá DKKSE!