Jelenlegi hely

Szülőknek

DKKSE Toborzás

Kedves Szülő!

Szeretné ha gyermeke sportolna, de még nem tudja mi lenne az ideális sportág? Gondolt már a kajakra? Ha gyermeke 8-13 éves korú, akkor engedje meg, hogy röviden bemutassuk önnek egyesületünket a DKKSE-t, és a Kajak- Kenu sportágat.

Tartalom:

Kajak- Kenu

A kajak-kenu sportágban a hazai versenyzők, a világ élvonalába tartoznak. Számos olimpiai, világ, és európabajnok sportolója van hazánknak, akik egész fiatalon, gyermekként kezdtek el kajakozni, vagy kenuzni. Ma magyarországon száznál is több egyesületben, több ezer gyermek kajakozik, vagy kenuzik. A DKKSE is, a többi egyesülethez hasonlóan, egységes szövetségi (Magyar Kajak- Kenu Szövetség) felügyelet alatt dolgozik. A szövetség felügyeli az egyesületek munkáját, figyeli az eredményeket, és a kiemelkedő sportolókat válogatott keretbe kiemeli. Egyesületünk fiatal kora ellenére, már van kölyökválogatott kerettagunk.

 

DKKSE

Egyesületünk, a Dömsödi Kajak- Kenu Sportegyesület, lelkes szülők, és elszánt szakemberek összefogásával 2016-ban alakult. Az idei évet már közel 40 fős sportolói létszámmal kezdtük meg. Ezen létszám nagy része versenyengedéllyel rendelkező sportoló, de vannak szabadidős gyermekeink is. Csapatunk közel fele a környező településekről (Duaharaszti, Taksony, Kiskunlacháza, Tass, Szalkszentmárton), jár hozzánk. Egy főállású, fiatal és lelkes edzőnk van, aki szakosztályvezetőnk segítségével, és egy esetenként beugró, tapasztalt edző segítségével szervezi az edzéseket. Egyesületünknek 3 motoros kisérőhajója van, amivel az edzéseken a vízen kisérni, és felügyelni tudjuk a sportolókat.

 

Céljaink

Minden szülőnek a legféltettebb kincse a gyermeke. Egyesületünkben nem cél futószalagon termelni a bajnokokat, de természetesen ha látszik a tehetség, és megvan a kellő kitartás, segítünk azt kibontakoztatni, és ha itt az idő, segítünk tovább lépni is, mert jó kapcsolatokkal rendelkezünk nagy egyesületekkel, és azok szakembereivel.

Sokkal inkább célunk az, hogy a gyermekeknek megtanítsuk azokat a dolgokat, amiket később életük során hasznosítani tudnak, mint például a kitartást. Ha kitűz maga elé egy célt, akkor annak megvalósításáért kitartóan dolgozzon. Egészséges életmódra neveljük gyermekeinket. Az edzésen túl, ha erre szükség van, a gyermek által vezetett étkezési napló ellenőrzése után, tanácsot adunk az étkezési szokásaihoz, hogy az jobban illeszkedjen a gyermek életkorához, és energiaszükségletéhez.

Törekszünk fenntartani az egyensúlyt, hogy a gyermek intenzíven, és eredményesen sportoljon, de gyermekként, a gyermekkort is tudja élvezni, egyik se menjen, a másik rovására. Edzéseinken gyakran vannak olyan játékos feladatok, ahol a gyermekek játszanak, és észre sem veszik hogy közben edzenek, mert ezen játékos feladatok, tudatosan, a megfelelő izomcsoportok edzéséhez vannak kiválasztva.

Egyesületünben közösséget építünk. Sportolóinknak megtanítjuk hogy figyeljenek társaikra. A nagyobbak példát mutatnak, és segítik a kisebb társaikat. Ezáltal a kisebbek megtanulnak bízni a nagyobb társaikban, megtanulnak segítséget kérni probléma esetén, illetve ők is segítik a náluk is kisebbeket.

 

Edzések

Edzéseink márciustól októberig (időjárás függvényében), a szabadban, az egyesület telephelyén, és a Duna vizén zajlanak. A Duna vizén a gyermekek megtanulják, hogy tiszteljék a vizet, de ne féljenek tőle. Szorgalmi időben napi egy edzést tartunk, 10 éves korig heti 3 alkalommal, 10 éves kor felett heti 5-6 alkalommal. Iskolai szünetben tábor jelleggel működünk, napi két edzéssel, igény esetén ebéd is biztosítunk. Szinte minden edzésen van futás, ami az álóképesség szempontjából rendkívül fontos. Gyakran vannak gimnasztikai edzések, néha bemelegítésként, néha levezetésként, és néha különálló feladatként. Gyermekeink magabiztos úszástudással rendelkeznek, ez feltétele is az edzéseknek, és a versenyzésnek.

 

Biztonság

Kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra. A sportolóink jellemzően két, esetenként három csoportban edzenek azonos időben. Minden csoportot külön szakember, és külön kisérő motoros felügyel. Szövetségi szabály hogy 14 éves kor alatt (a kötelező magabiztos úszástudás mellett is), mentőmellény viselése kötelező! Ehhez egyesületünkben is tartjuk magunkat. A gyermekek már a stégre sem mehetnek fel mellény nélkül! Amíg a Duna vize az elfogadható hőmérsékletűre nem melegszik, addig mindenkinek, a nagyoknak is kötelező a mentőmellény!

 

Versenyek

Az alapok elsajátítása után (úgymint hajóban maradás, elindulás, megállás), szakembereink tudatosan készítik a sportolókat a versenyekre, mind fizikailag, mint mentálisan. Éves szinten körülbelül 20, régiós, és országos versenyen veszünk részt, ahol sportolóink rendszerint jól szerepelnek.

 

Mit kaphat gyermeke, milyen értékekkel gyarapodhat ha kajakozik?

  • gyermeke kitartó lesz, és motivált
  • gyermeke edzett lesz, önbizalma, magabiztossága látványosan fejlődik
  • gyermeke egészséges lesz, immunrendszere a rendszeres testmozgás, a rendszeres sport miatt erősödik
  • gyermeke jó társaságban, motivált, és céltudatos gyermekek között tölti szabadidejét
  • gyermeke közösségi értékekkel gyarapszik 

 

Ha teheti, kérjük gyermekével együtt, látogasson meg minket, edzés időben. (Előzetes egyeztetés ajánlott, mert esetenként az edzés időpontja változhat!)

Ha tetszik amit lát, és gyermekének is tetszik, akkor jöjjenek vissza újra :)

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Edzéseink időpontjai: Hétfőtől Péntekig 16:30-tól 18:00-ig, Szombaton 10:00-tól 12:00-ig.

Edzéseink helyszíne: DKKSE telephely /vízi telep 2344 Dömsöd, Középső-Dunapart 1.

Kérjük előzetesen érdeklődjön, mert jelenleg az edzések szünetelnek, jelenleg nem tartunk edzéseket...

 

Elérhetőségeink

Ha kérdése merülne fel, kérjük ne habozzon feltenni azt.

 

DKKSE térkép:

 

Közösségi elérhetőségeink:

DKKSE Facebook Facebook

DKKSE Instagram Instagram

DKKSE YouTube YouTube