Sárkányhajó szakosztály

DKKSE Sárkányhajó szakosztály

 

Mi is az a sárkányhajó?

A sárkányhajó egy nagy "csónak", egy evezős hajó, pontosabban egy nagy kenu. A sárkányhajóban egyszerre maximum 20 fő tud evezni. Az élményszerű evezéshez minimum 16 fő szükséges. A bent ülő evezősöknek egy csapatként, egyszerre, együtt kell dolgozniuk a hatékonyság érdekében.

Ezért cégek, baráti társaságok, kissebb, nagyobb csoportok is előszeretettel használják a sárkányhajózást csapatépítő tevékenységként. A sárkányhajó jellegéből adódóan szabadidős sporttevékenységnek is ideális, nem túlságosan megterhelő, de mégis átmozgat, jó testmozgás a szabadban, csodálatos környezetben, a friss levegőn.

A sárkányhajó története

A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik.

Qu Yuant a kínaiak által nagyon szeretett költőt és államférfit hamis vádak alapján, féltékenységből hazaárulással vádolták és száműzték. A korrupt Chu Királyság Kormánya elleni végső tiltakozásaként a Mi Lo folyóba vetette magát. A kínaiak soha nem felejtették el ezt a kétségbeesett, de hősies tettet. A halászok azért versenyeztek, hogy megtalálják a holttestét, mielőtt a halak felfalják, doboltak, lapátjaikkal ütötték a vizet és rizsgombócokat szórtak bele, hogy eltereljék azokat. Innen ered a hagyomány és Kínában azóta is minden évben - az ötödik holdhónap 5. napján - megtartják a sárkányhajó ünnepet, amely nemcsak vízi versenyt, de hatalmas ünnepséget, színpompás felvonulást is jelent.

 

Sárkányhajózás, sárkányhajó bérlés, sárkányhajó evezés

Az egyesülettel történő előzetes egyeztetés után vállaljuk, gyermek csapatoknak, csoportoknak,  szabadidős jellegű evezős túrák megszervezését, biztonságos lebonyolítását...Előre egyeztetett időpontban lehetőséget biztosítunk felnőtt csoportoknak (baráti társaság, munkahelyi csapat, stb...), szabadidős jelleggel a sárkányhajó használatára. A hajóhoz biztosítjuk a szakértő kormányos segítséget.

További információ a sárkányhajóztatásról >>>

 


 Lépjenek kapcsolatba velünk!


 

DKKSE Facebook Facebook     DKKSE Instagram Instagram      DKKSE YouTube YouTube